CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Serveis preventius de bombers

Bombers d’empresa per a preventius de seguretat, correfocs, realització de formacions...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

01 Mai 2022

El colesterol i com afecta al cor

Què és el colesterol? Aquesta és una de les paraules més presents als anuncis publicitaris…
24 abril 2022

Què és i com es tracta la…

Una de les potencials conseqüències de la síndrome de Brugada és la mort sobtada. Per…
18 abril 2022

Saber si tindrem una aturada cardíaca i…

Aquesta nova tecnologia podria ajudar els metges a detectar quan el pacient pot patir una…
09 abril 2022

Quant exercici físic has de fer per…

Augmenta el volum de sang que circula per l'organisme en un minut, millora el control…
03 abril 2022

Un algoritme identifica les persones pel batec…

Un estudi de la Universitat Carlos III de Madrid, conclou que el batec del cor…
27 Març 2022

Google provarà sensors de telèfons intel·ligents per…

Google ha anunciat plans per utilitzar telèfons intel·ligents per monitoritzar la salut i ha explicat…

pulsacions comprar dea dea barato desfibriladorEl cor és una maquinària perfecta que batega 100.000 vegades diàries, 35 milions cada any i més de 2.500 milions de vegades. Això durant una vida mitjana d'uns 80 anys. Segons les diferents activitats diàries i en funció de l'esforç que demanen per al cor, té una freqüència cardíaca que varia segons les necessitats de cada moment.

Diferències a la freqüencia cardíaca

Les diferències principals s'estableixen entre els punts de repòs i els d'exercici. El cor s'adapta a aquest ritme i projecta per les artèries la quantitat de sang necessària perquè els diferents òrgans exerceixin les seves funcions amb eficàcia i un rendiment correcte.

Mantenir una conducta vital activa ajuda a acostumar el cor a lesforç i redueix el perill dincident cardíac.

En primer lloc, cal destacar que una freqüència cardíaca ordinària és entre 60 i 100 pulsacions per minut. Baixar de les 60 sol anomenar-se bradicàrdia i és pròpia de moments d'inactivitat o de persones en una molt bona forma física, mentre que depassar les cent comporta taquicàrdia i implica un risc cardíac, ja que implica que el cor s'ha d'esforçar més que allò desitjable i augmenta el seu desgast.

Quan estem en repós

Dormir. Dins de les 24 hores del dia, el somni copa un nombre important. Les recomanacions són vuit hores de descans diari, encara que és habitual no arribar a aquesta quantitat degut a les intenses rutines actuals.

Mentre una persona dorm, segons els experts, el més adequat és que les pulsacions es quedin en unes 50 per minut o un descens aproximat d'un 8% respecte al conegut com a estat de vigília o repòs desperts.

Tot i això, una reducció excessiva d'aquestes palpitacions nocturnes no són sinònim d'un correcte descans del cor. Es tracta d'un símptoma de possible hipertensió, obesitat o trastorns de risc cardíac, ja que revelen que el cor no opera regularment i pot ser el camí cap a una altra mena d'irregularitats més preocupants.

Repòs. Un cop desperts, una acció tan senzilla com estar assegut al sofà veient la televisió, llegint o utilitzant el telèfon mòbil en moments de relativa tranquil·litat suposa unes 60 pulsacions per minut si la salut cardíaca és la correcta. Una reducció moderada d‟aquesta xifra és senyal d‟un bon estat cardiovascular i de la capacitat física de la persona.

Quan estem actius

Caminar. Una de les maneres més senzilles d'exercitar-se en el dia a dia és a base de caminar. Seguir un ritme suau eleva el ritme aproximadament al 50% de la freqüència cardíaca màxima, que sol rondar les 200 pulsacions, de manera que s'assolirien uns 90-100 batecs cada 60 segons. En cas daugmentar la intensitat de la caminada es pot arribar al 60-70% de la capacitat màxima (unes 130 vegades per minut).

Esport. Com ja s'ha destacat, l'activitat física comporta nombroses millores per a l'organisme, i el cor no és excepció gràcies al fet que contribueix a controlar la seva freqüència cardíaca. Un atleta o esportista habitual i ben entrenat pot quedar-se en unes 40-60 pulsacions per minut (ppm) i evitar així una excessiva erosió al benestar.

Durant l'esforç esportiu, els pics de rendiment poden assolir les 200 pulsacions en funció de l'exigència i de les circumstàncies de la persona. Un objectiu de les persones que intenten posar-se en forma o mantenir una capacitat física elevada és mantenir un ritme cardíac d'entre el 70% i el 85% de la seva freqüència cardíaca màxima, és a dir, entre 150 i 180 ppm aproximadament durant més d'una hora setmanal. Ser capaç d'aguantar aquesta regularitat física és sinònim de bona salut general.

I si deixa de bategar? 

Quan un cor deixa de bategar, el millor es tenir aprop un desfibril·lador...Coneixes els desfibril·ladors d'accés públic de Cardiosos?